Amikor az élet tanít

PDFNyomtatásE-mail

2011 őszén Voith Petra előadást tartott iskolánkban a "Szállj be te is" programvezetőjeként a nyolcadikos tanulóknak! Megismerhették a fogyatékkal élők életét! Nem is gondoltam volna,hogy rövidesen "tetközelből" tapasztalom meg! Az ember kis településeken nem igazán lát kerekesszékkel közlekedő,"másképp" élő embereket!

2011 november 30.-án az iskola előtt a járdán elütötték Lányomat!Az emberi felelőtlenségről csak annyit: az "elkövetőnek" reggel nyolckor vették le a lábáról a gipszet.....10-kor már vezetett féléves jogosítvánnyal! Rohammentő....azonnali operáció (6 órás)....fájdalom....aggódás....szenvedés...fekvőgipsz derékig mindkét lábon! Mindkét térde eltörött (11...ill...9 helyen!) Röviden ez az első két hónap története!

Láttuk nap mint nap, próbáltunk erőt adni Neki, de az életünk egy csapásra megváltozott! A legfontosabb cél az volt: gyógyuljon meg maradandó sérülés nélkül!!!! Így jutottunk el Budakeszire, a Rehabilitációs Intézetbe! Az első naptól fogva megfogott a családias légkör, a környezet és tudtuk, hogy a legjobb helyen van! Látogatásaink során tapasztaltuk, hogy itt egy "NAGY CSALÁD" lakik! Örülnek egymás apró sikereinek, szurkolnak Egymás pici napi sikereinek (egy apró lépés.....egy lábemelés...egy önálló mozdulat), nem féltékenyek, hogy a Lányom fog talán egyedül lábra állni maradandó sérülés nélkül.....nap mint nap keményen küzdenek hatalmas akaraterővel, kitartással....Egészséges ember számára természetesnek tűnő mozgásokat-mozdulatokat tanulnak, de a délutáni beszélgetéseken, szabadidős programokon is összetartanak.

Hitet-Reményt-Szeretetet sugároznak Egymásnak!Törődnek Egymással....vajon a rohanó, lassan érzelemmentes világban Mi is ezt tesszük? Azt hiszem és látom....Ők is boldogok! Ma már aggódás nélkül viszem vissza minden vasárnap este, tudom, hogy a legjobb helyen van és megtapasztal és megbecsül egy MÁS VILÁGOT: a fogyatékkal élők világát! Bárkivel megtörténhet.....

Mihály Gyula tanár