PDFNyomtatásE-mail

Akiket megérintett…

Nagyon örülök, hogy eljött és próbál segíteni nekünk, hogy elfogadjuk a beteg embereket. Én szívesen segítek, ha tudok. Szerintem ez nagyon hasznos mind a két félnek. Remélem egyre több ember megismeri, és megérti majd ezeket az embereket. Köszönöm szépen a munkáját! Sok sikert és erőt kívánok önnek!

Szerintem volt értelme az óráknak, sok érdekességet hallottunk, nagyon jó dolog, hogy az emberek segítenek sportolni ezeknek a „sérülteknek”. Nem hátrány, ha a középiskolások hallanak róla, még ha először nem is érdekli őket, ki is nevetik, azért valami nyomot csak hagy bennünk.

Szerintem hasznos volt, de lehetett volna kicsit hosszabb. Ez a pár óra kevés arra, hogy igazán megismerjük és elfogadjuk a fogyatékkal élőket. A közös programok velük minden szempontból jó lenne. Nekünk és nekik örömet okozna és mi, akik „egészségesek” vagyunk erőt meríthetnénk belőlük.


Felnézhetnénk Rájuk, hisz ők így is tudnak boldogok lenni, feltalálják magukat az élet minden területén. Ez sokakat megváltoztathatna, hiszen az emberek, akik nem is tudják igazából mi is az élet, átértékelhetnék a dolgokat, és megbecsülnék, amijük van. Én, a Jövő  Házában 1 egész napot töltöttem fogyatékosokkal, és nagyon jó érzés. Igazán megérintő, és azt hiszem egy ilyen találkozás, közös program a fogyatékosokkal tanulságos lehet mindenki számára. Én nagyon szívesen vennék részt egy közös délutánon Velük.

Szerintem nagyon hasznos volt. Szívesen mennék segítőnek, ha lehet. Adott új információkat. Pl. eddig nem is tudtam az SO-ról. Ha sok pénzem lenne, biztos sokat fordítanék az értelmi fogyatékosok támogatására.
Sok sikert a Speciális Olimpián indulóknak!
Nagyon hasznos volt. Örülök, hogy a Speciális Olimpiáról kaptunk információt. Szívesen mennék én is segítőnek. Remélem minél több ember fordít erre több figyelmet. További sikereket kívánok a Speciális Olimpiának.

Sok új információt tudtunk meg. A beteg és egészséges embereknek is jó a sport, kellemes kikapcsolódást, szórakozást jelent, változatosságot visz a mindennapok egyhangúságába. A sportprogramok szervezése jó ötlet, segíti a fizikai és szellemi fejlődést, ezek mellett sikerélményt is jelent. Így mindenki lehetőséget kaphat a benne rejlő ügyesség felfedezésére.

Én sok mindent megtudtam a Speciális Olimpiáról és az értelmi fogyatékos emberekről. Személy szerint szívesen segítenék, és részt vennék bármilyen programban, de mivel nagyon sokat kell tanulnom, nincs rá időm. Mikor megnéztem a videókat, nagyon meghatódtam, szívhez szólóak voltak. Ennek hatására más szemmel nézek a világra. Szeretnék többet megtudni erről.

Az előadásokat érdekesnek találom. Sok új információt tudtam meg. Szerintem segített megpróbálni elfogadni az embereket. Ezek előtt is hallottam a Speciális Olimpiáról, de nem tudtam, hogy mi is pontosan. Úgy gondolom, hogy a mozgás el tudja velük felejtetni  a hátrányosságaikat, még ha kis időre is.

Eddig sem zárkóztam el ettől a témától, de nagyon jó volt az ő oldalukról is belelátni a dolgokba. A Speciális Olimpiáról eddig még nem hallottam. Fontosnak tartom, hogy elfogadjuk őket, és merjünk beszélni róluk, mert sokszor példát vehetnénk kitartásukról és az élethez való hozzáállásukról. Szívesen segítenék.

Mészáros Anett

Szerintem ez az olimpiai mozgalom egy kiváló lehetőség azoknak az embereknek, akiknek speciális igényeik vannak. Ezzel értelmet tudnak adni az életüknek. Elfoglalhatják magukat és eredményeket érhetnek el.
Tetszik, hogy vannak olyan emberek, akik segítenek nekik kibontakozni, amiben sikert érhetnek el.
Sajnos nekem nincs igazán időm az ilyen tevékenységekre.

Szerintem érdekes információkat tudtak meg azok, akik ezzel eddig nem foglalkoztak. Én az elhangzottak nagy részét tudom, és együttérzek pl. a filmen szereplőkkel és a többi fogyatékkal élő emberrel is. Jó, hogy próbálják az előítéleteket csökkenteni, de ez mindig lesz, és nem lehet eltörölni, mert pl. az érzéseinket nem tudjuk megváltoztatni.
Tetszett az előadás. A sport segítségével lehet az életüket értékesebbé, és tartalmasabbá tenni. A jelentkezésen gondolkozom, bár ez a versenyek időpontjától is függ.

Számomra érdekes volt. Nem gondoltam volna, hogy ilyen lehetőségeket kapnak a fogyatékkal élők. Remélem egyre több lehetőséget kapnak majd és a társadalom egyre jobban elfogadja majd őket.

Érdekes volt megismerni az olimpiák egyik új fajtáját. Sok dolgot megtudtunk erről a programról.

Szerintem figyelemfelkeltő előadást láthattunk, a vélemény mindenki szemében megváltozhatott vagy éppen megmaradt a pozitív cél.

Az előadások érdekesek voltak, közelebb hozták hozzánk az értelmi fogyatékkal élő emberek világát. Megismerhettük a speciális olimpiák körülményeit, sok mindent megtudhattunk a fogyatékkal élő embertársainkról. Szerintem mindenki számára hasznosak voltak az előadások.

Sokaknak új dolog volt ez a sok információ, amit a 3 előadás során hallottunk. Szerintem fontos tudni (valamilyen szinten), hogy miféle emberek élnek, dolgoznak, sportolnak szellemi fogyatékossággal.


Nekem édesanyám dolgozott a ligeti otthonban, így kirándulások, táborok alkalmával elég jól megismerhettem őket, szokásaikat, egyéniségüket. Így az elhangzottak hozzám közel álltak, sőt még ismertem is párat, akik neve elhangzott.
Jó ötletnek tartom a sportnapot velük, mert nagyon sokan nem ismerik, és elítélik őket a hallottakból, meg mert ők „mások”.

Nagyon jó volt, rengeteget megtudtam a speciális olimpia mozgalmáról. Szeretnék résztvenni önkéntesként az olimpián.

Nagyon jó volt a 3 előadás. Sok új dolgot ismertem meg. Nagyon ügyesek a kis sportolók. Gratulálok nekik! Sok sikert nekik a jövőben is!

Az órák jól teltek, érdekesek voltak. Megtudtam, hogy a sztereotípia és az előítélet nem egyenlő. Nem is tudtam erről eddig, legalább azt is megtudtam, hogy van speciális olimpia.

Akiket nem…tanuljunk belőle, figyeljünk az érzéseikre, tanácsaikra


Az előadásokat érdekesnek tartottam. Most már kicsit más szemmel nézek ezekre az emberekre. Rájöttem, hogy segíteni kell nekik, hogy ők is teljes életet éljenek. Bár sajnos előítéleteim nem sikerült teljesen eloszlatni, de szerintem ezt már nem is lehet. A Speciális Olimpiák tényleg lehetőséget adnak ezeknek a fogyatékos embereknek az önmegvalósításra.

A három előadás elgondolkodtató volt, eddig még nem hallottam a Speciális Olimpiáról. Jónak tartom, hogy lehetőséget nyújtanak az értelmi fogyatékosoknak is erejük összemérésére. Többet megtudtam ezekről az emberekről és nehéz sorsukról is. Én azért nem vennék részt különböző sportversenyek szervezésében.

Az előadás érdekes volt. Adott új információt, főleg a mozgalomról. A fogyatékosokkal kapcsolatban nem voltak nagyon új információk. Általános iskolában is voltak ilyen óráink, ezért voltak már fogyatékosokról információim. Én nem vennék részt ilyen rendezvényen. Az órák egyébként hasznosak.

Szerintem jó dolog az, ha a szellemileg sérült embereknek is teremtenek lehetőséget a sportolásra és versenyzésre. Az előadásokat érdekesnek találtam, de jobb lett volna, ha megkérdeznek arról, hogy érdekel-e és nem kötelező jelleggel kell végig ülnöm mindet. A filmek érdekesek voltak, bár lehettek volna jobb minőségűek is. Nem jelentkeznék segítőnek egy olimpiára, mert félek attól, hogy félreérti a versenyző azt, amit mondok, és nem akarok senkit sem megbántani ezzel. Elég sok sérült ember vall szerelmet csak azért, mert kedvesen viselkedek velük.. Nem igazán szeretnék sportolni velük, mert nem akarom, hogy erősebb dobástól, stb… megsérüljön vagy támadásnak vélje.

Inkább kérdezzék meg, hogy érdekel-e minket, mert így nincs sok értelme, mert nem figyelnek túl sokan…

Eddig is tudtam, hogy nekik nehezebb, mint nekünk, de én ezen nem tudok változtatni. Nem tudtam, hogy van speciális olimpia, de ha tudtam volna se jelentkeztem volna segítőnek. És ez most sem lesz másképp. Mivel rossz minőségűek voltak a videók, amiket néztünk, nem értettem belőle semmit, de ha értettem volna se figyeltem volna. Szerintem ezt fiatalabbaknál (ált. isk. 6-7. osztály) kellett volna levetíteni, és megtartani az előadást, mert nekünk már kialakult világnézetünk van, és ezen ez nemigazán változtat…

Segített jobban megismerni az értelmi fogyatékosok világát. Jobban tetszett volna, ha nemcsak a sportról szólt volna, hanem olyan emberekről is, akik nem sportolnak, de valamilyen más területen jobbak.

Szerintem velem van a baj, de engem nem érdekelnek az ilyen betegséggel élő emberek. Persze nem vetem meg őket, soha nem is bántottam egyiküket sem, nem is nevettem rajtuk. Az én családomban nincs értelmi fogyatékos ember, tehát  én nem ismerem őket közelebbről, de egyelőre nem is szeretnék velük közelebbi kapcsolatba kerülni.

A téma érdekes volt, de nem volt élvezhető az előadás. Többet foglalkoztak az olimpiával és a menetével, mint a résztvevőkkel. Szerintem alig tudtunk meg valamit róluk, mert fontosabb volt az olimpia és annak menete.


A dolog különösebben nem érdekel, nem hatott meg.
Valamilyen szintű információim voltak, hogy sportolnak, meg élnek, mint mi. A segítség meg…
Köszönöm szépen, az ajándék póló nem hat meg, aki őszintén segíteni akar, segít anélkül is. Talán negatívnak tűnhet a hozzáállásom, de pont elég embernek segítek (értsd barátok).

Szerintem érdekes volt, sok új dolgot tudtam meg. Ezeket az embereket nem kell ezért elítélni. De én nem érzem úgy, hogy közelednem kéne hozzájuk.

Nem adott új információt. Nem szeretnék ilyenben részt venni. Nekem is van olyan rokonom, aki értelmi fogyatékos, így megértem a problémát, de nem igazán lenne erre nekem időm, és energiám. Nem bántom őket, de nem is szerettem volna velük foglalkozni.